Pitanje - odgovor

Q:
Poštovanje, Saša Drašković. 😊
Imam 3 pitanja tj. teme:
1. Dijeta sa 0 uh
2. Zadržavanje vode nakon dijete sa 0 uh
3. Steroidni hodmoni i ciklusi kod žena: da li su neophodni za viši (takmičarski) nivo ili jednostavno ozbiljan napredak vezan za mišićnu masu?
Unapred hvala,
Sve najbolje💪
A:
1.
Dijete sa nulama uglj hidrata.
Su apsolutni idiotizam. Cemu ukidanje jednog makrosa, zasto nemamo dan na nula proteina? Nisu nam ni masti ni ugljeni hidrati, neprijatelji.
Losa insulinska osjetljivost mozda jeste. Neki ce imati odlicne rezultate sa ketonskim dijetama, ali na period 6-8 nedelja. I ovakve dijete zasnovane na mastima, i unosu proteina koji ne smije biti visok, mogu biti ok na krace periode ali nikako na duze staze. Neki se kunu u njih jer ih sama koncepcija dijete "natjera" na 0uh, apetit je pod kontrolom samim tim je i kcal deficit osiguran. Snaga je ok na <8pon. Glikogenski depoi ispraznjeni i tu nema nekog prejakog treninga. Ove dijete ipak osiguraju dovoljno masti..a u pripremama i suludim metodama sam vidio i nesto mnogo gore po metabolizam...
Dijete sa premalo masti i premalo hidrata, ispracene vecom kolicinom proteina. Slucaj momka koji je 6 ned bio na 0uh i 500 gr proteina. Masti sto prodje kroz pilece bijelo. Izgled nimalo u skladu sa pretrpljenim.
Nisam za bilo kakav ekstremizam u pristupu, ostavljam svojim takmicarima i dovoljno masti i proteina, i kolicinu hidrata skladno njihovoj tjelesnoj tezini, genetici, kolicini rada koju obave. Lejla Delalic vam moze pricati kako se oderala da vecinu vremena nije unosila malo uglj hidrata, da masti nisu iskljucivane totalno, ali i da je trenirala tegovima suludim volumenom...
Vecina prebrzo leti ka tim nulama, najvise iz straha i pod psihickim pritiskom, ubijedjeni da im taj stepen patnje u dijeti osigurava i najbrzi napredak. U sustini na taj nacin najbrze dozivite i metabolicki slom, kao i pad motivacije i trenaznih mogucnosti. Bolje je dodati odredjenu kol hidrata, i naraditi se, nego biti zombiran i trpiti nulu. Tijelo ce lakse podnijeti napore ukoliko je veci energetski protok. Ako si danas planirao biti na 100gr hidrata, dodaj jos 100gr i potrosi 400 kcal na kardiu...Nisi na istom, u boljoj si situaciji.
2.
Zadrzavanje vode...analitika iz vise uglova, da razumijemo kako tijelo funkcionise.
Pa recimo i sa solima ista stvar. Pa da povucemo paralelu:
Ako nisi solio tokom dijete...Osim sto se iskuse losi pumpovi, grcevi, losiji volumen misica, vise "flat" izgled, izostanak vaskularnosti koju bismo imali inace...Primjetis i da ekstremnije vodenis na svaki , ne visok vec normalan unos natrija. Poremetili smo nivoe Aldosterona, tijelo ce drzati sav natrij koji mu das. Suprotno tome, neko ko je "navikao" tijelo na visok unos Na, odvuci ce nivo aldosterona u drugom smijeru.. U tom slucaju par dana na duplo manjem unosu Na ima odlican efekat, a tijelo nije odsjeceno od Na.
Sta se desava kada duze vremena unosimo premalo uh..kao npr takmicarska dijeta i protokol poslednje nedelje. Nakon zavrsenog protokola, ukoliko nastavimo jesti previse, soliti pretjerano i piti velike kolicine vode. I sa i bez koristenih diuretika...rezultat je rebound u vidu cesto 10+ kg od subote do ponedeljka.
Tijelo ne voli prevelike oscilacije, 2016 god nisam dobio 12 kg u 3 dana...kao inace... Zato sto sam jeo 300gr hidrata, pio razumne kolicine vode i solio koliko mislim da je trebalo. Vidio sam da je tijelo u tih prvih 2-3 dana esktremno osjetljivo. Prvi i jedini put kad sam uzeo hgh, dobio sam 9kg u 3 dana, jer sam odmah poceo sa 7iu.
U sustini, odgovor na tvoje pitanje...ne vodenis posle low carb dijete, zbog hidrata samih po sebi, vec zbog prevelikih promjena u prekratkom vremenskom periodu.
3. Steroidni hodmoni i ciklusi kod žena: da li su neophodni za viši (takmičarski) nivo ili jednostavno ozbiljan napredak vezan za mišićnu masu?

Bikini koji gledam vani, mi izgleda natural ostvariv ali za djevojke koje su rodjene za taj sport. Uski strukici struktura koja se trazi, ne vidim da sudije zele vlakna, separacije i izderan izgled. Samim tim neko moze natural, neka negradjena ne moze ni na svoj hemiji ovog svijeta. Ove godine na Ac to je izgledalo kao izbor za miss.
Za naprednije kategorije, i ono gdje je ovo ipak sport a ne takmicenje u genetici...neophodni su, ali ne u mjeri u kojoj se cesto zloupotrebljavaju. Zene nisu svjesne potentnosti samo 5 mg anavara dnevno. Cesto ih vidim da i za bikini pretjeruju sa tableticama.

Comments

Popular posts from this blog

Genetika